Expositie over Engelandvaarders bij Soldaat van Oranje
Een fraaie tentoonstelling bij de musical ‘Soldaat van Oranje’ toont bruiklenen van het OorlogsVerzetsMuseum Rotterdam. Vanaf oktober 2010 is op voormalig vliegveld Valkenburg bij Leiden de musical ‘Soldaat van Oranje’ te zien, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema.

Deze musical is te zien in de grote vliegtuighangar die is omgebouwd tot de unieke theaterlocatie de Theaterhangaar, waarbij het publiek op een ronddraaiende tribune (voor 1100 man), van decor naar decor draait.

BEZOEKERS VAN DE MUSICAL
Bezoekers van de musical kunnen op vertoon van het entreekaartje van de Theaterhangaar bij ons in het OorlogsVerzetsMuseum Rotterdam 50% korting op de entree krijgen.

ENGELANDVAARDERS
In het entreegebouw van de theaterhangaar is de tentoonstelling ‘Morgen is vandaag. Kun jij kiezen in oorlogstijd?’ ontwikkeld door Karin Kievit en Peggy Osinga.
Deze tentoonstelling geeft informatie over Engelandvaarders en het leven in bezet Nederland en is met name bedoeld voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en (groot)ouders en (klein)kinderen, die door een bezoek aan de tentoonstelling in gesprek raken over keuzes in oorlogstijd.
Op de tentoonstelling zijn o.a. vitrinekasten met bruiklenen uit onze collectie te zien.

Leerlingen van het voortgezet onderwijs actief aan de slag
VERLENGD
De pers beoordeelt de musical zeer goed en noemt het ‘informatief, educatief, spannend en ook nog eens grensverleggend muziektheater’ (Volkskrant, 1-11-2010). De musical, die vanaf de eerste voorstelling avond aan avond uitverkoopt is al meerdere malen verlengd.

Meer informatie op de website van Soldaat van Oranje.
01.09.2011