Coolhaven 375 3015 GC Rotterdam 010-4848931

De verbouwing

De komende maanden wordt in het museum hard gewerkt aan een totaal vernieuwde opstelling. Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

lees meer ▸

Verbouwing week 28/29
Verbouwing week 28/29

De voorbereidingen voor de nieuwe presentatie zijn in volle gang. Maar nog niet alles is al zichtbaar, want er zijn nogal wat elementen die op locatie in elkaar worden gezet.

16 juli 2014
Schaarste in Nieuw Instituut

In Het Nieuwe Instituut is afgelopen week Designing Scarcity geopend, een tentoonstelling over ontwerp en innovatie in tijden van schaarste. De expositie laat aan de hand van stedenbouwkundige ontwerpen, gebouwen, interieurobjecten en gebruiksvoorwerpen zien dat schaarste geen belemmering is voor creativiteit. Integendeel. De wijze waarop mensen tijdens de hongerwinter overleefden is daar een indrukwekkend voorbeeld van. Vandaar dat een aantal objecten uit onze collectie in deze tentoonstelling zijn opgenomen.

4 juli 2014
Beeldbank gepresenteerd door Ad van Liempt
Beeldbank gepresenteerd door Ad van Liempt

Op donderdag 19 juni werd in het museum onze nieuwe beeldbank gelanceerd. Met het ontwikkelen van deze beeldbank is een mijlpaal voor het museum bereikt. Duizenden collectiestukken zijn nu voor publiek beschikbaar. Ad van Liempt, autoriteit op het gebied van de Tweede Wereldoorlog, was zo vriendelijk de beeldbank te presenteren.

25 juni 2014