Sinds 2011 werken wij samen met Bibliotheek Delfshaven. Met de meidagen werd een vitrine ingericht en konden bezoekertjes in de bibliotheek een vredesduifje maken. Kinderen werden voorgelezen uit 'Mijn boek' met verhalen over Delfshaven. Opa Sjaak, hoofdpersoon uit een van die verhalen, las zijn eigen verhaal over het Vergeten Bombardement voor.
Vanaf september hebben wij een eigen vaste vitrine in de bibliotheek. Elke drie maanden wordt de vitrine opnieuw ingericht, steeds volgens een ander thema. Het eerste thema is mobilisatie. In de vitrine zijn verschillende voorwerpen en foto's te zien rond de mobilisatie van september 1939.
Kinderen kunnen hierbij uitleg en suggesties voor te lezen boeken krijgen. Het thema van de boekenweek dit jaar was Helden. Een goede gelegenheid om een middag te organiseren waarin de kinderen de vitrine als het ware tot leven konden zien komen.

Marian van Gendt van bibliotheek Delfshaven had voor deze gelegenheid een re-enactor uitgenodigd. Hij liet de kinderen de uitrusting van de soldaten zien en legde uit hoe een en ander in zijn werk ging. Natuurlijk worden de kinderen aangemoedigd een bezoekje te brengen aan het museum om meer te weten te komen over de Tweede Wereldoorlog. Een gratis toegangsbewijs verleidde meteen de volgende dag al wat mensen het museum te bezoeken.

Het volgende thema van onze vitrine op locatie is nog niet bekend. Maar ook daar zullen weer activiteiten bij worden georganiseerd. Op deze manier bereiken wij kinderen die misschien niet zo snel in ons museum terecht komen.
18.10.2011