Met een stemkastje kiezen voor eens of oneens en daarna: dicussie!
Tijdens het mobiele Tribunaal krijgen leerlingen filmpjes te zien waarin allerlei maatschappelijke dilemma's gepresenteerd worden. Bijvoorbeeld over de vraag waar de vrijheid van meningsuiting eindigt en haat zaaien begint. Daarmee gaan ze interactief aan de slag.
Ze kunnen met hun eigen stemkastje kiezen voor eens of oneens en worden daarna door museumdocent Ilona van der Bas uitgedaagd om hun keuze te verdedigen. Het is vaak heel verrassend hoe goed jonge mensen kunnen luisteren, discussiëren en daarna soms ook hun mening bijstellen.
 
Het mobiele Tribunaal is een audiovisuele dilemmales en nodigt jongeren uit tot stellingname. Aan de hand van morele en ethische dilemma's, niet alleen uit de Tweede Wereldoorlog maar ook van vandaag de dag, worden de jongeren aan het denken gezet over hun rol in de samenleving.
 

Door over hun keuzes in discussie te gaan ontdekken ze niet alleen iets over de maatschappij maar ook over zichzelf en elkaar.
De thema's die in het mobiele Tribunaal aan bod komen zijn:
‐ Eigenrichting
‐ Het Omstandersdilemma
‐ Regels zijn Regels
‐ Vrijheid van Meningsuiting
‐ Heiligt het doel de middelen?

Het mobiele Tribunaal is ontwikkeld in opdracht van Verzetsmuseum Zuid-Holland en wordt tijdelijk in het OorlogsVerzetsMuseum aangeboden. Beide musea werken samen om het mobiele Tribunaal zo breed mogelijk in te zetten.

Kosten: € 90,- voor één sessie (incl. btw excl. reiskostenvergoeding). Elke volgende sessie op dezelfde dag kost € 54.45 (incl. btw)
maximaal 30 leerlingen.
Het mobiele Tribunaal is uitstekend te combineren met onze andere museumlessen.Voor reserveringen en informatie kunt u contact opnemen met de receptie 010 484 89 31 of info@ovmrotterdam.nl.