Het museum heeft een vaste expositie over de Tweede Wereldoorlog en het verzet. Voorwerpen, foto's, affiches, interviews, teksten en filmmateriaal vertellen op indringende wijze het verhaal vanaf de opkomst van Hitler tot en met de bevrijding. De nadruk ligt daarbij op de gebeurtenissen in en rond Rotterdam.

Programma rond de vaste opstelling
Bij de vaste opstelling is het educatieve project 'Vraag en Antwoord' ontwikkeld, dat leerlingen actief betrekt bij het museumbezoek.
Een duidelijke relatie wordt gelegd tussen de gebeurtenissen en ontwikkelingen tijdens de Tweede Wereldoorlog in de 20ste eeuw en hedendaagse ontwikkelingen. Dit programma kan door schoolgroepen worden geboekt. De entree is gratis, en in verband met de komende verbouwing (medio juni 2014) is ons lespakket Vraag en Antwoord ook gratis (zolang de voorraad strekt).

Naast dit reguliere pakket zijn er nog de volgende projecten bespreekbaar:
- Het Vergeten Bombardement, over het fatale Amerikaanse bombardement van 31 maart 1943 waarbij een wijk in Delfshaven ernstig werd getroffen.
- Het mobiele tribunaal, een dilemma show met stemkastje en discussie.Meer informatie
Kies in het menu rechts het schooltype voor ons aanbod.
Voor meer informatie en het maken van afspraken kunt u contact opnemen met de receptie. Tel. 010 - 484 89 31 of info@ovmrotterdam.nl