Geen Kinderspel
Met speelgoed van  joodse kinderen, die tijdens de oorlogsjaren in kampen zaten of ondergedoken waren.

* 16 oktober 2012 t/m 12 mei 2013 *
Opening 14 oktober door wethouder Hugo de Jonge.


Geen Kinderspel is een ontroerende tentoonstelling over kinderen tijdens de Holocaust. De kinderen waren de kwetsbaarste slachtoffers van het nazi-regime, maar zij bezaten ook een opmerkelijke kracht: hun fantasie en hun speelgoed. Deze expositie toont speelgoed van joodse kinderen die tijdens de oorlogsjaren in kampen zaten  of ondergedoken waren en vertelt hun verhalen.  Een beertje in kampkleding, een pop met een davidster of een zelfgemaakt vliegtuig,  het zijn alle symbolen van overlevingskracht en troost. 

Educatief programma
De onschuld en herkenbaarheid van het speelgoed maken de tentoonstelling geschikt voor kinderen.  Zij voelen goed aan hoe speelgoed een echte steun en toeverlaat kan zijn. Een speciaal ontwikkeld educatief programma voor basisscholen en voortgezet onderwijs is gratis beschikbaar.

Opening
De tentoonstelling wordt zondag 14 oktober geopend door Hugo de Jonge, wethouder onderwijs, jeugd en gezin. Voormalig onderduiker Joop Levy zal deze middag vertellen over zijn houten vliegtuig en de tijd dat hij met zijn ouders ondergedoken zat op een boerderij. De aanwezige kinderen kunnen ook vragen stellen.
 
Persfoto's

Kinderen bezoeken het OorlogsVerzetsMuseum Rotterdam
1380/1406 pixels
1,11 MB
Beertje 'Arosall'
2717/2362 pixels
1,67 MB
 
Deze reizende tentoonstelling is geïnitieerd door Yad Vashem in Jeruzalem.  De stichting Vrienden van Yad Vashem Nederland heeft de expositie in samenwerking met B’nai B’rith Loge Hollandia en de Stichting Vrienden van Kolle Kaa naar Nederland gehaald.
 
Contact via Marleen van As m.vanas@ovmrotterdam.nl
of via ons kantoor 010 484 89 31  info@ovmrotterdam.nl